Ushtria serbe u përpoq të mobilizonte një polic kroat. Ai u pushua nga puna

Një polic i ri kroat (21) u hoq nga shërbimi me vendim të PU-së së Vukovar-Srijem më 7 nëntor të vitit të kaluar.

Arsyeja për këtë është se ai pranoi ftesën e ushtrisë serbe për t’u thirrur për rekrutim dhe mobilizim. I riu është i kombësisë serbe dhe ka dy shtetësi.

UP-ja thekson se në këtë mënyrë polici i ri ka dëmtuar rëndë interesat e shërbimit dhe reputacionin e tij dhe se largimi i tij nga shërbimi ka qenë i nevojshëm për të pranuar thirrjen për regjistrim në evidencën ushtarake të Republikës së Serbisë, shkruan Večernji List.

Për momentin nuk dihet nëse ky është i vetmi rast i tillë.

Kategoritë
LajmeRajoni