Vëllai i Dritan Abazovic bëhet ‘ortak’ me kryeministren e Serbisë, hapin një klinikë në Beograd

Gazeta Danas nuk ka marrë konfirmimin e informacionit që u botua në media ditët e fundit, se vëllai i kryeministrit malazez Dritan Abazovic, Džihan Abazoviq, së bashku me partneren e kryeministres serbe Ana Brnabiq, mjeken Milica Gjurgjiq, hapen. një klinikë private e cila sipas këtyre burimeve duhet të vendoset në një pjesë të godinës së BIGZ.

Në spekulime, kujtohet se godina është blerë vitin e kaluar për rreth 3.7 milionë euro nga dy kompani ruse, Marera Real Estate Partners dhe Marera Properties, të cilat pretendohet se janë të lidhura me ministrin e Financave Sinisa Mali, shkruan “Danas”. .

Meqë ra fjala, Dr. Themelues dhe pronar i atij institucioni është kompania qipriote Vincula Biotech Group, në të cilën Abazoviq është drejtor dhe zotëron simbolikisht një për qind të kapitalit, ndërsa grupi i mjekëve ka edhe aksione prej më së shumti disa për qind.

Në strukturën e pronësisë së Vincula Biotech, Robne kuće Beograd gjithashtu përfshiu së fundmi 15 për qind, pra si pronare përfundimtare, Milija Babović, ndërsa pjesën më të madhe, 75 për qind, e zotëron Ensifolia Limited qipriot. Drejtoresha e Ensifolia është Ana Abou Šaban, ndërsa sekretaren e bën kompania Setalexfre, ndërsa informacione për pronarin nuk ka. Abazoviq nuk iu përgjigj pyetjes së dërguar dje me email dhe as nuk iu përgjigj kërkesës për të konfirmuar apo mohuar raportimet e mediave për hapjen e një objekti tjetër mjekësor.

Kategoritë
LajmeRajoni