Veshkët e një foshnjeje 2-vjeçare iu transplantua një 40 vjeçari

I diagnostikuar me dështim kronik të veshkave në Balıkesir, Cafer Gürbüz mbijetoi me veshkën e një foshnjeje që vdiq në moshën 2-vjeçare pas vitesh transplantimi.

Cafer Gürbüz, i cili jeton në rrethin Edremit, u diagnostikua me ‘dështim kronik të veshkave’ kur ishte vetëm 11 vjeç.

Gürbüz, i cili ishte në radhë për transplantim organesh, duhej të shkonte në İzmir në ditë të caktuara të javës, sepse nuk kishte një njësi të hemodializës pediatrike në Balıkesir. Telefoni që Gürbüz priste për një transplant organi erdhi në vitin 2002.

Kur i përshtaten indet e veshkës të marra nga një kufomë në Manisa, Cafer Gürbüz iu kthye jetës së tij normale me një operacion të suksesshëm. Pas kësaj date, procesi i hemodializës filloi përsëri kur veshka e transplantuar e Cafer Gürbüz, e cila mbaroi fakultetin dhe u martua dhe u punësua në institucionin zyrtar, falimentoi në vitin 2015.

Foshnja 2-vjeçare erdhi në jetë me veshka
Gürbüz, edhe një herë, u rreshtua për transplantim. Dy veshkat e foshnjës, e cila vdiq në moshën 24 muajshe në vitin 2019, u transferuan në Gürbüz me pëlqimin e familjes së tij.

Gürbüz, i cili rifitoi shëndetin e tij, jetoi me 5 veshka për 3 vjet dhe veshkat e tij, të cilat ai i quajti ‘origjinale’, të cilat falimentuan vitin e kaluar, u hoqën me sukses në Spitalin Universitar të Bursa Uludağ.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme