Virusi i Nilit Perëndimor është konfirmuar në Serbi

Një grua (46) nga fshati Nabrđe afër atij qyteti është shtruar në spitalin e përgjithshëm në Pozharevc, e cila është diagnostikuar me virusin e Nilit Perëndimor, i cili transmetohet nga mushkonjat te njerëzit.

Ajo është në gjendje të mirë të përgjithshme dhe pritet konfirmimi i pranisë së virusit në një mostër tjetër të marrë nga ai pacient, thuhet në ueb faqen e qytetit të Pozharevcit.

Për shkak të kësaj, dhe bazuar në informacionet për identifikimin e pranisë së virusit te individët mushkonja në zonën e Nabrgjesë, Shtabi i Situatave Emergjente të Pozharevcit mori vendim për marrjen e masave për kontrollin e mushkonjave në territorin e atij qyteti.

Kështu, sonte do të bëhet dezinsektimi në zonën e Nabrgjisë, ndërsa në ditët në vijim trajtimi do të bëhet në të gjithë zonën e Pozharevcit.

Meqë ra fjala, virusi i Nilit Perëndimor është i pranishëm në Serbi që nga viti 2012 dhe në 90 për qind të rasteve kalon pa simptoma apo shenja të sëmundjes.

Mushkonjat e infektuara e transmetojnë virusin vetëm te pasardhësit e tyre dhe te njerëzit, dhe transmetimi i virusit midis dy njerëzve nuk është i mundur përmes kontaktit.

Prandaj Instituti “Batut” rekomandon qytetarët që të përdorin sprej kundër mushkonjave në pjesët e zbuluara të trupit kur janë jashtë, të veshin veshje të çelura, komode me mëngë dhe pantallona të gjata dhe të shmangin qëndrimin në natyrë gjatë periudhës së aktivitetit më intensiv të mushkonjave. – në muzg dhe në agim. .

Gjithashtu rekomandohet përdorimi i rrjetave mbrojtëse kundër mushkonjave në dritare, dyer dhe rreth shtratit, nëse është e mundur, qëndroni në dhoma me ajër të kondicionuar, shmangni zonat me një numër të madh insektesh, si pyjet dhe kënetat.

Ju gjithashtu duhet të zbrazni vazot e luleve, tasat me ushqim për kafshët dhe ujin, kova, fuçi dhe kanaçe të paktën një herë në javë dhe të hiqni gomat e hedhura dhe objekte të tjera që mund të mbledhin ujë.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi