Von der Leyen dhe Plenkoviç kanë pirë kafe në Zagreb, të cilën e kanë paguar me euro

Të dielën, kryeministri Andrej Plenkoviç ka gostitur me kafe Presidenten e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen, duke paguar për herë të parë në euro në sheshin kryesor të Zagrebit, në ditën kur Kroacia u bë anëtare e eurozonës.

Ata kanë pirë kafe në shoqërinë e ministrit të financave Marko Primorc dhe guvernatorit të Bankës Kombëtare Kroate Boris Vujçiq, ndërsa kryeministri ka paguar me kartëmonedha euro, raporton HRT.

Vujçiq i prezantoi presidentit të Komisionit Evropian shembuj kroatë të monedhave euro me simbolin kuna mbi to.

Kryetarja e KE e përfundoi vizitën e saj të Vitit të Ri me një shëtitje nëpër Zagreb.

Komisioni Evropian e mirëpret lajmin se Kroacia është bërë vendi i 20-të që prezanton euron me fjalët: “Mirupafshim, kuno, mirë se erdhe në euro!”

“Sot, Kroacia bëhet vendi i 20-të që prezanton euron! Euro do ta bëjë më të lehtë udhëtimin dhe të bërit biznes në Kroaci. Do të forcojë gjithashtu stabilitetin makroekonomik dhe elasticitetin e Kroacisë. Mirupafshim, kuno, mirë se erdhe në euro!”

Kategoritë
LajmeRajoni