Von Kramon: Unë jam kryesisht një lobist pro-serb në BE

Raportuesja e Parlamentit Evropian për Kosovën, Viola von Kramon, ka deklaruar në Twitter se ajo është “në fakt shumë një lobiste pro-serbe” në BE.

“Unë jam në fakt një lobues pro-serb në BE, ashtu si jam pro-Kosovës apo ndonjë lobist tjetër i Ballkanit Perëndimor. Ne duam që Serbia dhe rajoni i Ballkanit Perëndimor të bëhen pjesë e BE-së, por kjo nënkupton një qasje të përgjegjshme dhe të drejtë. Jo një plan për konsultime me Lavrov” (Ministri rus i Punëve të Jashtme), tha ajo.

Siç ka shkruan ajo, “ajo me të vërtetë dëshiron që qeveria serbe të kuptojë dëshirën tonë të sinqertë për të ardhmen evropiane të Serbisë, në vend që të shpjegojë “pozitën e saj neutrale”. Paraqitja e saj si mungesë shqetësimi për viktimat është e padrejtë dhe e pavërtetë”.

Kategoritë
LajmeRajoni