Vucic insiston për Asociacionin: Lista Serbe refuzon zgjedhjet, afati skadoi për regjistrim dhe certifikim

Në zgjedhjet e shpallura për kryetarë në katër komunat në veri të vendit, një gjë është e sigurt, Lista Serbe nuk do të marrë pjesë tashmë dhe ligjërisht në këtë proces zgjedhor, ndërsa sot ka skaduar edhe afati për certifkim të subjekteve politike dhe kandidatëve, dhe serbët e këtij subjekti janë më të vendosur se kurrë në kerkesën e tyre për Asociacionin, shkruan Gazeta Metro.

Në afatet ligjore të përcaktuara nga legjislacioni për zgjedhjet lokale, Lista Serbe, pranë Komisionit Qendror të Zgjedhjeve është deklaruar se nuk do të marrë pjesë.

Lajmin për Gazetën Metro e ka konfirmuar Ushtruesja e Detyrës e Zyrës për Regjistrim, Certifikim, dhe Kontrollin Financiar të Partive Politike, Vesa Xhara.

Kategoritë
LajmeRajoni