Vuçiç në Sanxhak i drejtohet boshnjakëve: Serbia është shteti juaj aq sa i çdo qytetari serb

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, sot u tha boshnjakëve se Serbia është shteti i tyre po aq sa i tij dhe çdo qytetari serb apo hungarez, rumun dhe çdo kombësi tjetër.

Mesazhi im është se Serbia është vendi juaj po aq sa imi dhe çdo serb në këtë sallë dhe në çdo vend tjetër”, tha Vuçiq në një bisedë me banorët e Sjenicës, pas së cilës mori duartrokitje të mëdha.

Ai tha se propozimi i tij për Rexhep Tajip Erdogan dhe Bakir Izetbegoviq ishte që të ndërtohej një autostradë nga Kotromani në Sarajevë në gjatësi rreth 100 kilometra, pasi ai e di se sa qytetarëve në atë pjesë të Serbisë u pëlqen të shkojnë në Sarajevë, në mënyrë që të arrijnë. në vetëm dy dhe në orë.

“Unë dua që ju të ndiheni njësoj, ju keni lindur dhe jetoni këtu dhe fëmijët tuaj do të jetojnë këtu. Ky është vendi juaj dhe jini krenarë për vendin tuaj”, tha Vuçiq.

Vuçiq tha se të hënën do të diskutojë në detaje projektet e infrastrukturës në Novi Pazar dhe premtoi se në një fshat do të ndërtohet një sallë sportive ose shtëpi e kulturës, ndërsa në Knezhevc do të bëhet ndriçimi.

Ai po ashtu bëri të ditur se do të diskutohet se si të trajnohen dy persona në komunë për të ofruar të gjitha informatat për subvencionet për bujqësi.

“Këtu do të jetoni më mirë. Kjo është gjëja që unë garantoj. E di që jo të gjithë këtu më duan, por faleminderit për respektin tuaj. Unë nuk ju kërkoj të më doni, e vetmja gjë që kërkoj është që, kur gjithçka është mbaroi, fëmija juaj shkon në shkollën më të mirë në rajon dhe për të thënë se ne bëmë dhe bëmë diçka së bashku”, tha Vuçiq./gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni