Vuçiq: Boshnjakët i shoh si vëllezër, jo si një trup të huaj kundër të cilit duhet luftuar

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka thënë sot se dëshiron më shumë boshnjakë në qeveri dhe institucione të tjera shtetërore në atë vend, madje më shumë sesa meritojnë proporcionalisht boshnjakët.

“Si do ta shihni që ne i perceptojmë boshnjakët si motra dhe vëllezër, dhe jo si një trup të huaj kundër të cilit duhet të luftojmë”, tha Vuçiq, në hapjen e rrugës së rindërtuar nga Novi Pazari në Tutin, 20.5 kilometra e gjatë.

“Ne duhet të ndërtojmë paqen përgjithmonë, nuk është vetëm paqe në kuptimin e mirëfilltë të fjalës, por të ndihesh mirë pavarësisht kombësisë dhe fesë, se shteti ka qasje të barabartë dhe nuk do të bëjë dallim në këtë çështje”, tha Vuçiq. tha.

Vuçiq theksoi se është e rëndësishme që serbët, si popull shumicë, të tregojnë hapje dhe gjithëpërfshirje më të madhe për të gjitha kombet e tjera dhe për këtë arsye ai dëshiron të shohë një numër më të madh të boshnjakëve në të gjitha institucionet, në të gjitha nivelet.

Kategoritë
LajmeRajoni