Vuçiq: Është shkruar se Serbia do të sulmojë Bosnjën dhe Hercegovinën pas 24 shkurtit, këto janë të pavërteta

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, duke folur për luftën në Ukrainë, ka thënë se ka frikë se ende nuk do të ketë paqe.

Pas takimit me ministrin italian Antonio Tajani, ai iu drejtua gazetarëve duke thënë se lufta në Ukrainë është një pozitë e vështirë për Serbinë në këtë moment.

“I kënaqur që e ruajtëm paqen”, tha Vuçiq.

Ai tha se në shtypin italian, pas fillimit të luftës në Ukrainë më 24 shkurt, “mund të lexoheshin dhjetëra artikuj në të cilët shkruhej se ishte vetëm çështje kohe para se Serbia të sulmonte BiH”.

“Është e qartë për të gjithë se këto ishin të pavërteta dhe se Serbia po përpiqet të mbrohet”, tha Vuçiq.

Ai shtoi se do të dëshironte që lufta në Ukrainë të ndalet në të njëjtën sekondë, raportoi B92.

“Serbia nuk ka përdorur kurrë hile, ndryshe nga të gjitha. Ajo që unë u thashë atyre në Bruksel të Beogradit, nuk ka ndryshuar asnjë pikë. Është ligjërisht e detyrueshme kur unë e nënshkruaj ose pajtohem verbalisht me të. Serbia do të punojë në zbatimin e gjithçkaje. Nuk ka asnjë Biseda për anëtarësim (Kosovë) në OKB dhe jo njohje. Këtë pushim, që do të thotë marrëdhënie normale mes serbëve dhe shqiptarëve, pa tensione, Serbia do ta zbatojë dhe do të shohim nëse do ta zbatojë dikush tjetër”, tha Vuçiq.

Kategoritë
LajmeRajoni