Vuçiq në seancën për Kosovën: Është e rëndësishme që njerëzit ta dinë se me çfarë po përballemi

Deputetët e Kuvendit të Serbisë kanë nisur sot seancën e re të jashtëzakonshme, ku presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka prezantuar Raportin për procesin e negociatave me Kosovën. Raportin zyrtarisht deputetëve e ka dorëzuar Qeveria e Serbisë, Zyra për Kosovë, si dhe Zyra pak e njohur për Çështje Koordinuese në procesin e negociatave me institucionet e Kosovës.

Raporti paraqet një sërë aktivitetesh në proces, si dhe pasqyrë të situatës sipas temave, ndër të cilat janë komuniteti i komunave serbe, policia, gjyqësori, energjia, integrimet evropiane dhe shumë tema të tjera. Nga gjithsej 40 faqe, 15 të parat janë një hyrje që rendit atë që është bërë në vitet e fundit. Në pjesën ku analizohet seksioni i partive, kur bëhet fjalë për Asociacionin e Komunave Serbe, thuhet se as në këtë periudhë raportuese nuk ka pasur zhvillime formale.

Nuk ka progres as në fushën e policisë, problemi i gjyqësorit ka vazhduar, me faktin se tani është edhe më keq, sepse serbët, siç thuhet, “përkohësisht janë larguar nga institucionet”, dhe raporti. gjithashtu rendit shembuj të shumtë të praktikave të këqija. Është përmendur një progres i vogël në energjetikë, me integrimet evropiane nuk ka përparim për shkak të, siç u tha, pengimit të Prishtinës “që e thelloi krizën”, nuk ka përparim me kadastër, regjistra, Prishtina shkel dispozitat për vula, marrëveshja për diploma u bllokua dhe nuk u miratua as një deklaratë për personat e zhdukur.

Dhe në të gjitha fushat e tjera, Beogradi bëri gjithçka për të zbatuar marrëveshjen, thuhet në raport, me shembuj të shumtë të shkeljeve nga Prishtina.

Më herët është bërë e ditur se presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, do të diskutojë me deputetët për të ashtuquajturin “propozim franko-gjerman”, për të cilin Serbia duhet të deklarohet. Disa parti opozitare kërkuan nga Vuçiq që t’ua dorëzojë atë propozim dhe ta bëjë temë diskutimi, por tani për tani ai dokument nuk ka hyrë në procedurë dhe në atë që do t’u prezantohet deputetëve nuk ka informacione për ndonjë plan. transmeton N1/Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni