Vuçiq vizatoi në dërrasë të zezë dhe qëlloi: Kroacia është 200 vjet përpara nesh ekonomikisht

PRESIDENTI i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ka propozuar sot kryeministren aktuale Ana Brnabiq si kandidate për përbërjen e qeverisë së re serbe, ka paralajmëruar shtyrjen e Paradës së Krenarisë, por ka vlerësuar edhe Kroacinë.

Kjo ndodhi gjatë përgjigjes së tij në një pyetje tjetër sarkastike të një gazetari të televizionit të regjimit Pink, i cili citoi deklaratën e eurodeputetit kroat Fred Matiq, i cili tha se Kroacia është 50 vjet përpara Serbisë. “Si është ai vend përpara vendit tonë?” pyeti një gazetar i prirur nga Vuçiqi.

“Nuk mund të kompensoj 200 vjet pas”

Por Vuçiq ka habitur pak me përgjigjen e tij. Ai tha se Kroacia ka qenë ekonomikisht më e avancuar se Serbia për 200 vjet, që kur Serbia ishte nën sundimin e turqve dhe vazhdoi gjatë Jugosllavisë.

“Kroacia ka qenë gjithmonë para nesh në aspektin e zhvillimit ekonomik, ata kanë qenë gjithmonë në atë pjesë të ish-Jugosllavisë, dikur në Austro-Hungari kur ishim nën turqit, ata gjithmonë ishin më të zhvilluar dhe më përpara. zhvillimi ekonomik, nuk do të bëja për disa gjëra të tjera, unë nuk mund t’i kompensoj 200 vjet të mbeturinave tona, as ndonjëri prej jush, nuk është realiste për 7 apo 10 vjet”, tha Vuçiq.

“Ata do të vazhdojnë të jenë më të pasur, por hendeku i pagave do të ulet”

Por ai tha se Serbia po afrohet më shumë. Duke folur për PBB-në, Vuçiq tha se Serbia pothuajse e dyfishoi GDP-në e saj deri në fund të vitit të ardhshëm, ndërsa Kroacia nuk e rriti as për 50 për qind.

“Ata do të vazhdojnë të jenë më të pasur, por diferenca në paga do të ulet. Sot ata kanë një rrogë mesatare 1100 euro, kurse ne kemi 635. Nuk është më tre me një. Dalëngadalë po afrohemi. Ata janë një vend i suksesshëm. dhe nuk ka filozofi.Por Serbia a do te rritet me shpejt.A do ta ndal dikush Serbine.Nuk do ta beje.Fatkeqësisht ne nuk kemi turizëm për të fituar miliarda por kemi duart tona, punën tonë, zellin tonë, ne kanë fabrika dhe investime, i uroj suksese”, tha Vuçiq.

Në fillim të një konference të gjatë për shtyp në të cilën ka prekur tema të ndryshme, ai ka shkruar në tabelë, gjë që e bën shpesh kur shpjegon numrat. Kësaj radhe ai ka shpjeguar se sa gaz konsumohet në vit në Serbi, nga ku blihet i gjithë gazi dhe me çfarë çmimi.

Kategoritë
LajmeRajoni