Vullnetarëve në Ukrainë u jepet trajnim ushtarak në mjedis virtual

Për shkak të sulmeve në rritje të ushtrisë ruse, vullnetarëve u jepet praktika virtuale e objektivave nga personeli ushtarak në Kiev.

Lufta mes Rusisë dhe Ukrainës, e cila filloi më 24 shkurt, vazhdon.

Vazhdojnë përleshjet midis forcave ukrainase dhe ruse në rajonet Kherson, Kharkiv dhe Donetsk të Ukrainës.

Në luftën e 8 muajve prapa, edhe qytetarët civilë mobilizuan resurset e tyre.

Një numër i madh ukrainas u bashkuan vullnetarisht në ushtri.

Geçtiğimiz aylarda Ukraynalı sağlık çalışanlarının, askeri personele ilk yardım eğitimi verdiği, ardından gençlerin de gönüllüler tarafından ilk yardım eğitimi almaya başladığı belirtilmişti.

Savaş sürecinde önemli rol oynayan gönüllüler, cepheye gönderilmeden önce öenmli eğitimlerden geçiriliyor. Gerçeğinin yanı sıra sanal ortamda da askeri eğitime tabi tutuluyor.

Kategoritë
BotaLajme