Zakharova pretendon se disa nga armët e destinuara për Ukrainën janë në BiH

Në konferencën e djeshme të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Federatës Ruse, zëdhënësja Marija Zaharova tha se Rusia është e shqetësuar për vendet e Ballkanit që duan të jenë pjesë e aleancës së NATO-s dhe se një pjesë e armëve për Ukrainën është në BeH.

Në fillim të fjalës së saj, Zakharova tha se gjithnjë e më shumë qytete dhe qyteza në Ukrainë po i kthehen një jete paqësore.
Zëdhënësja pretendon se regjimi ukrainas vazhdon të rekrutojë mercenarë të huaj dhe se më shumë se 6500 ushtarë nga Shtetet e Bashkuara, Britania, Izraeli, Polonia, Kanadaja dhe Republika Çeke tashmë janë rekrutuar jashtë vendit. Ajo iu referua edhe dorëzimit të armëve në ushtrinë ukrainase.

Zakharova beson se Perëndimi harron se dërgesat e armëve në Ukrainë çojnë në zhvillimin e tregut të zi të armëve dhe se vetëm Interpoli po flet për këtë tani për tani, ndërsa agjencitë e tjera të sigurisë nuk kanë komentuar ende se armët janë në duart e “kriminelëve dhe kriminelëve dhe kriminelëve”. terroristë”.

“Ata e kuptojnë se ku po shkon e gjithë kjo. Sipas informacioneve që dalin në media, grupet kriminale ndërkombëtare tashmë kanë zhvilluar skema për eksportimin e armëve nga Ukraina. Disa armë tashmë janë në Bosnje, Shqipëri dhe Kosovë. Ju kujtoj se tani Perëndimi , Shtetet e Bashkuara dhe “NATO në tërësi është e shqetësuar për të ardhmen e Ballkanit,” tha Zaharova gjatë një konference.

Ajo theksoi se Rusia po mendon se çfarë të ardhme do të ketë Ballkani nën kujdesin e NATO-s dhe nga armë të tilla në tregun e zi.

Ajo paralajmëroi se ata që dorëzojnë armë në Kiev do të jenë përgjegjës për sigurinë e qytetarëve të tyre.

Zakharova ka folur edhe më parë për “ndikimin shkatërrues dhe joparimor të NATO-s në Ballkan”.

Që nga fillimi i agresionit ndaj Ukrainës, zyrtarët rusë janë përpjekur të demonizojnë NATO-n dhe lëvizjet e saj. Natyrisht, Ballkani është lart në listën e prioriteteve të Rusisë, ku ata vënë në dyshim dhe problematizojnë politikën perëndimore, dhe shumë shpesh përdorin BiH-në për propagandën e tyre.

Kategoritë
BotaLajme