Zbërthehet rrjeti i trafikantëve në Mykonos, tre shqiptarë në pranga, si e transportonin drogën me motoçikletë dhe e fshihnin në ulluqe

Një rrjet trafikantësh i cili e kryente veprimtarinë e tij në Mykonos është zbërthyer nga policia greke.

Nga operacioni janë arrestuar edhe tre shqiptarëpërkatësisht 25, 27 dhe 32 vjeç, si dhe janë sekuestruar sasi të ndryshme droge.Grupi u zbulua pas arrestimit të punonjësve të një restoranti që shpërndanin kokainë për klientët në ishullin e Mykonosit .

Një organizatë kriminale aktive në trafikun e llojeve të ndryshme të drogave (kokainë, kanabis, metamfetaminë kristal) në Mikonos është shkatërruar nga Nëndrejtoria e Prokurorisë së Narkotikëve pranë Drejtorisë së Sigurisë së Atikës.

Tre të huaj (shqiptarë), 25, 27 dhe 32 vjeç, anëtarë të organizatës, u arrestuan pasditen e datës 02.09.2022, pas një operacioni të organizuar në zona të ndryshme të Mykonos, nga Shërbimi i mësipërm në bashkëpunim me Nën-Policinë Mykonos.

Në veçanti, pas shfrytëzimit të informacionit në lidhje me veprimtarinë e një rrjeti kriminal që vepronte në trafikimin e sasive të lëndëve narkotike (kokainë, MDMA dhe kanabis të papërpunuar) në Mikonos, u arrit, nëpërmjet analizës dhe referencës së të dhënave të informacionit, verifikimi i ambienteve dhe krijimit të një “profili” individual si dhe identifikimi i anëtarëve të grupit.

Gjithashtu, u konstatua roli i secilit prej anëtarëve të grupit, konkretisht 27-vjeçari ishte kreu i organizatës kriminale, i ngarkuar me gjetjen dhe furnizimin e sasive të lëndëve narkotike, klientëve të rinj dhe menaxhimin financiar. Ndërsa 25 -vjeçari dhe 32-vjeçari ishin përgjegjës për ruajtjen, ruajtjen dhe trafikun e drogës.

Mënyra e veprimit të sa më sipër kishte këto karakteristika:

– shtrihej në të gjitha vendet e aktivitetit turistik si qendra argëtimi, bare, hotele, në baza ditore, pa kufizime kohore.

– përdornin hambarë, tuba, ulluqe, thasë ushqimi dhe i groposnin në tokë si vende për të fshehur drogën

– kishin krijuar një klientelë “të pasur”, fakt që vërtetohet edhe nga çmimet e larta të shitjes së drogës, për artikull (kokainë deri në -150- euro për gram, MDMA deri në -80 euro për gram, kanabis të papërpunuar deri në -20 euro për gram)

– përdornin motoçikleta për t’i shërbyer shpejt klientëve

– posedim për trafikim të tre llojeve të drogës (kokainë, MDMA, kanabis i papërpunuar) për të mbuluar një gamë më të gjerë klientësh.

Pas kontrolleve të banesave dhe zonave përreth tyre janë gjetur dhe konfiskuar:

– kokainë me peshë -15,8 gram

– kanabis i papërpunuar me peshë -7,7 gram

– metamfetaminë kristal (MDMA) me peshë -46,1 gram

– shuma e parave -693- euro

– motoçikletë

– 4 aparate celulare

Që nga hetimi paraprak janë certifikuar tashmë 40 raste të furnizimit me drogë (kokainë, M DMA dhe kanabis të papërpunuar) nga të arrestuarit te palët e treta, ndërkohë që hetimet vijojnë për të zbuluar ndonjë tjetër bashkëpunëtor si dhe furnizuesit e tyre.

Gjithashtu, 27-vjeçari dhe 32-vjeçari janë akuzuar më parë si anëtarë të një organizate kriminale që kryente vjedhje dhe 25-vjeçari është akuzuar për trafik droge.

Të arrestuarit me dosjen e ngritur në ngarkim të tyre u dërguan në Prokurorinë e Plemmeliodikon Syros.

Kategoritë
BotaLajmeVendi