Zbulohet një shpend i ri që ngjanë dinasaurit

Shkencëtarët zbuluan një specie të re dinosauri që gjuante duke u zhytur nën ujë, si pinguinët e sotëm, rreth 71 milionë vjet më parë.

Studiuesit ekzaminuan mbetjet e fosilizuara të Umnugobi, Mongoli, që përfshinin një kafkë, shpinë, një gjymtyrë të përparme dhe dy këmbë të pasme.

Gjetjet tregojnë për herë të parë se theropodi jo-zogjsh, një dinosaur mishngrënës me dy këmbë, kishte një trup të thjeshtë.

Bazuar në analizat, shkencëtarët thonë se dinosauri mund të kishte qenë një grabitqar zhytës, që jetonte si në ujë ashtu edhe në tokë, me brinjët e tij të shtrira drejt bishtit dhe trupin e tij të thjeshtë të ngjashëm me ato të zogjve modernë zhytës.

Studiuesit zbuluan gjithashtu prova që dinosauri kishte një qafë të gjatë të ngjashme me shpendët e ujit të ditëve moderne si patat.

Kategoritë
LajmeTë ndryshme