Zelensky ishte në iftar me përfaqësuesit e myslimanëve dhe tha se ky do të jetë rregull tani e tutje

Presidenti Volodymyr Zelenskiy mori pjesë në një iftar me myslimanët që shërbejnë në ushtrinë ukrainase, përfaqësues të trupit diplomatik dhe të Mexhlisit të popullit të krishterë tatar, duke thënë se tani e tutje ky do të jetë rregulli në Ukrainë gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit.

“Sot ne fillojmë një traditë të tillë për Ukrainën, një iftar në nivel zyrtar, së bashku me heronjtë tanë, ushtarët e pranishëm myslimanë, së bashku me mexhlisin e popullit tatar të Krimesë dhe përfaqësuesit e të gjithë komunitetit mysliman të Ukrainës. Për më tepër, ne me këtë konfirmoni se Ukraina vlerëson çdo person dhe komunitet.”

Zelensky theksoi se diversiteti është baza e karakterit të Ukrainës së pavarur

“Dhe ky karakter i yni na forcoftë gjithmonë dhe na drejtoftë në vepra të mira”, tha ai.

Zelensky tha se Ukraina është mirënjohëse ndaj myslimanëve të vendit dhe gjithë komunitetit ndërkombëtar mysliman, të cilët, ashtu si ukrainasit, kërkojnë paqe dhe mbrojtje nga e keqja.

Kategoritë
BotaLajme